pm

Praktijkvoorbeelden

Lokale initiatieven maken het verschil

De zeven ambities uit de regiovisie sturen onder andere aan op een uitgebreidere voorlichting aan verschillende belanghebbenden. Daarnaast stimuleren ze een betere samenwerking tussen zorginstellingen, meer inzet van ervaringsdeskundigen en het creëren van een passend aanbod aan woonoplossingen.

Deze ambities worden in de beleidsagenda van de samenwerkende gemeenten vertaald naar concrete actiepunten. Achter de schermen worden bijvoorbeeld contactmomenten en overleggen gepland tussen zorgaanbieders en gemeenten, maar een aantal mooie initiatieven zijn zeker ook zichtbaar en bruikbaar voor de inwoners van de regio. Onderstaande voorbeelden laten de regiovisie tot leven komen.

Bekijk de Praktijkvoorbeelden uit jouw regio

Pitstop Sores en Paperassen

Pilot Nieuwe Woonvormen Leudal

Grijswonen

Limburg Openhartig

“De regiovisie is een fijne kapstok voor het samenstellen van onze beleidsagenda. Het geeft heldere kaders waaraan we ons beleid kunnen toetsen, zodat we op een efficiënte manier de beste keuzes maken voor onze inwoners.”

- Merel Ghijsen, Beleidsadviseur Sociaal Domein, Gemeente Weert

Cookies & Privacy

Wij maken gebruik van cookies.

Google Analytics
Bezoekersstatistieken, websitebezoek en gebruik wordt gemeten en gebruikersgegevens worden anoniem verzameld.

Vimeo
Gegevens over de bezoeken van de gebruiker worden verzameld zoals welke pagina’s zijn gelezen.

YouTube
Klikgedrag, bekeken video’s en aangepaste voorkeuren worden verzameld. Bezoekersinformatie en gebruikersgedrag wordt gebruikt voor advertenties.